Vanwege faillissement van de onderneming kunnen geen diensten meer worden aangeboden. Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met de curator, mevrouw mr. S. Buddingh. Het telefoonnummer is 030-2122844.

persbericht

Conceptdenkers lossen wereldproblemen op tijdens innovatie-denkhotel

Datum nieuwsfeit: 11-04-2018
Bron: Het ei van Columbus
Zoek soortgelijke berichten

Conceptdenkers lossen wereldproblemen op tijdens innovatie-denkhotel


Het ei van Columbus organiseert innovatie-denkhotel op 13 april 2018

AMSTERDAM, 20180411 -- Honderd conceptdenkers hebben de denktank Het ei van Columbus opgericht om bedrijven te helpen innoveren en tegelijkertijd een wereldprobleem op te lossen via een andere manier van denken. Daan Roosegaarde, Erik Kessels, Wim Michels, Lorenzo de Rita en 30 andere out-of-the-box denkers leggen op vrijdag 13 april een ei in het Amstel Hotel. Uit dit ei komt een creatieve oplossing voor de business cases van verschillende bedrijven. Het doel is deze bedrijven succesvol te laten innoveren. Vrijdag de 13e is geen ongeluksdag. Het getal 13 staat voor transformatie en vernieuwing.

[Foto Out of the Box Denkers]

Bedenker van ‘Het ei van Columbus’ innovatie-denkhotel, Monique Juffermans: “Bedrijven checken in met een probleem en checken uit met een innovatieve oplossing. Ze mogen alleen deelnemen als ze ook een wereldprobleem oplossen. Denk aan een bal voor kinderen in ontwikkelingslanden die geen elektriciteit hebben. Als ze voetballen laadt de bal op en aan het einde van de dag geeft hij licht om hun huiswerk mee te maken. Als je dan toch voetballen produceert, waarom dan niet meteen een wereldprobleem oplossen?! Tijdens het enige innovatie-denkhotel in Nederland worden zulke grensverleggende concepten bedacht.” 

Waarde toevoegen
Het gaat erom écht iets relevants toe te voegen aan de samenleving. Succesvolle bedrijven van de toekomst doen iets wat anderen niet doen. Ze koppelen hun DNA aan een megatrend, haken in op latente behoeften van doelgroepen en lossen een relevant maatschappelijk probleem op. Managementstrateeg Michael Porter geeft aan dat toekomstige bedrijven alleen nog maar winst zullen maken als ze hun groei koppelen aan het oplossen van een wereldprobleem.

Welke wereldproblemen gaan we oplossen?
We gaan de ‘Bank van de Toekomst’ bedenken die niet meer investeert in fossiele brandstoffen, maar in plaats daarvan meehelpt het klimaatprobleem op te lossen. ‘Het Station van de Toekomst’ biedt reizigers niet alleen innovatieve mobiliteitsoplossingen, maar ook gas vervangende warmte voor thuis. Hollandse aardappelen kunnen straks wereldwijd hongersnood tegengaan, doordat ze resistent zijn tegen droogte en zout, dus zelfs in de woestijn kunnen groeien. En we laten zien hoe we 295 miljard euro in de zorgkosten kunnen besparen door niet te genezen maar te voorkomen.
 
Hoe los je eigenlijk een wereldprobleem op?
'Het ei van Columbus' is een boek, methode en denktank die organisaties laat innoveren en het oplossen van een business case gelijk koppelt aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. Aan het eind van de dag gaan de organisaties met een grensverleggend innovatief concept naar huis en hebben ze gelijk een wereldprobleem opgelost. Meer informatie over het innovatie-denkhotel is te vinden op: www.heteivancolumbus.net.Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie