Vanwege faillissement van de onderneming kunnen geen diensten meer worden aangeboden. Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met de curator, mevrouw mr. S. Buddingh. Het telefoonnummer is 030-2122844.

persbericht

Museumweek in Valkenswaard

Datum nieuwsfeit: 05-04-2018
Bron: Nederlands Steendrukmuseum
Zoek soortgelijke berichten

Museumweek in Valkenswaard


Gratis entree en veel activiteiten voor jong en oud

Valkenswaard, 20180405 -- De landelijke Museumweek 2018 heeft als thema 'ONTDEK SAMEN ONS ECHTE GOUD'. In Valkenswaard staan in dat kader in het weekend van 14 en 15 april de collecties van het Nederlands Steendrukmuseum en het Valkerij en Sigarenmakerij Museum centraal. Een goede reden de twee musea in Cultureel Centrum CAROLUS in de Oranje Nassaustraat 8 te Valkenswaard van 13.00 - 17.00 uur te bezoeken. De entree is gratis en ook de foyer is geopend.

Nederlands Steendrukmuseum

In het Nederlands Steendrukmuseum beleef je alles over het ontstaan en de toepassing van
de uitvinding van de steendruk en lithografie. Ook de relatie met de microchip wordt getoond. Momenteel trekt de expositie ´Natuurgetrouw getekend Theo van Hoytema’ veel landelijk bezoek. Op zondagmiddag 15 april zijn er op diverse tijdstippen speciale rondleidingen door deze expositie door gastconservator Aat Vervoorn. Op beide dagen zijn er drukdemonstraties in het museumatelier. De museummedewerkers beantwoorden graag vragen van het bezoek. Tijdens het Museumweekend kunt u een speciale balpen tegen een kleine vergoeding laten graveren met uw naam. Voor iedere bezoeker is er (zolang de voorraad strekt) een leuke attentie.

Valkerij en Sigarenmakerij Museum

Ook het Valkerij en Sigarenmakerij Museum is op zaterdag 14 en zondag 15 april gratis toegankelijk van 13:00 uur tot 17:00 uur. Op beide dagen kunnen bezoekers een indruk krijgen van wat het museum te bieden heeft. Er is een valkenier met verschillende levende roofvogels, zoals slechtvalk, havik en andere roofvogels in de binnentuin aanwezig. Er is volop gelegenheid om van de valkenier informatie te krijgen over deze roofvogels, ze kunnen op de hand genomen worden en ook is het mogelijk om met een vogel op de foto te gaan (zelf fototoestel of telefoon meebrengen). Verder zal de film The Jealous One van het Karrabing Film Collective uit Australië doorlopend worden getoond.

Extra activiteiten op woensdag 11 april 

Op woensdag 11 april is het Valkerij en Sigarenmakerij Museum tussen 13:30 uur en 16:00 uur gratis toegankelijk voor basisschoolkinderen en hun begeleider. Er zijn allerlei leuke doe-activiteiten.

Het Nederlands Steendrukmuseum is op deze woensdagmiddag vanaf
13.00 uur gratis voor jongeren t/m 18 jaar opengesteld. In het atelier vinden dan diverse drukdemonstraties plaats. En voor de kinderen ligt er een speciale kleurplaat klaar.Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie