Vanwege faillissement van de onderneming kunnen geen diensten meer worden aangeboden. Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met de curator, mevrouw mr. S. Buddingh. Het telefoonnummer is 030-2122844.

persbericht

Programma Ammehoela Film Festival 2018 bekendgemaakt

Programma Ammehoela Film Festival 2018 bekendgemaakt


AMSTERDAM, 20180319 -- Het volledige programma van de aankomende editie van het Ammehoela Film Festival is bekendgemaakt. Het festival, dat zaterdag 31 maart plaatsvindt in bioscoop FC Hyena in Amsterdam Noord, heeft in totaal 69 korte films geselecteerd – waaronder 17 premières – en ondergebracht in 10 themablokken van anderhalf uur. Daarnaast nemen Cinecrowd en The One Minutes een blok voor hun rekening en is er de hele dag, van 13:00 tot 1:00 uur, in de centrale hal een te vol programma met de meest randwaardige mediameuk.

[Programma Ammehoela Film Festival 2018 bekendgemaakt] De tweede editie van het Ammehoela Film Festival vertoont wederom een keur aan korte producties uit de schatkamers van de Nederlandse audiovisuele onderwereld. De geselecteerde films, die worden vertoond in de twee bioscoopzalen van FC Hyena, zijn verdeeld over 10 los samenhangende maar breed nieuwsgierige en diep existentiële themablokken: Troost en proost, Oude trage witte mannen, Ballast, Beestachtig, Samenzweringen, Love struggles, Dingen die er echt toe doen, Noord & Daad, M/V/e.v.a. en Blootgeven. Daarnaast vult Cinecrowd een blok met de opmerkelijkste films die het afgelopen jaar met behulp van hun crowdfundplatform tot stand zijn gekomen en geeft Janna Ulrich van The One Minutes een masterclass over hoe algoritmes onze toekomst gaan bepalen.

Het Ammehoela Film Festival onderscheidt zich van andere festivals door zich te richten op Nederlandse film- en andere beeldmakers die de randen opzoeken (zogenaamde ‘randmakers’) en door een grote variatie van audiovisuele kunstuitingen een plek te bieden in de programmering. Het eendaagse festival biedt een podium aan films die elders weinig officiële vertoningsmogelijkheden krijgen, zoals korte documentaires, internetvideo’s, kunstfilms en muziekclips. Omdat een van de eisen voor de vertoning van een film is dat de maker aanwezig is, biedt het festival zowel filmmakers als bezoekers in de marge volop de ruimte om elkaar te ontmoeten, te ontdekken en te ontlopen. In de centrale hal van FC Hyena is tijdens en tussen de vertoningen constant wat te doen, van talkshows, animatiebussen en prijsuitreikingen tot vj’s, dj’s en andere beeldjutters en platenbonzen.

Het volledige programma met alle themablokken en zijprogrammeringen is te vinden op https://ammehoelafilmfestival.nl/programma/. Kaarten voor de hele dag kunnen voor de soepele prijs van €15 worden besteld op de website van FC Hyena via http://bit.ly/ammehoela2018. Cinevillepashouders krijgen 50% korting.     Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie